Tuotannon­seuranta MES

Reaaliaikainen tuotannon­seuranta­järjestelmä ilman manuaalisia kirjauksia. Fikuro on ainoa suomalainen ratkaisu, jossa ERP ja MES toimivat yhteen täysin selainpohjaisesti.

Fikuro MES tehostaa yrityksesi tuotantoa

Fikuro yhdistää perinteisesti erillään olevan toiminnanohjaus- (ERP) ja tuotannonohjausjärjestelmän (MES) yhdeksi saumattomasti yhteentoimivaksi ratkaisuksi. Fikuron MES kerää tietoa automaattisesti koneista ja laitteista. Koneiden antama data on reaaliaikaisesti käytössä myynnin ja tuotannon (ERP) puolella, ja toiminnanohjausjärjestelmän tiedot ovat tarjolla MES-puolella ilman manuaalista ylläpitoa.

kaavio.png

Kytke koneet mukaan toiminnanohjaus-
järjestelmääsi

graafi4.png

Seuraa tuotantoa ja reagoi häiriötilanteisiin reaaliajassa kätevän monitorinäkymän avulla

money.png

Paranna tulosta ja laatua tehokkaammalla suunnittelulla

Liitä koneet mukaan toiminnanohjaus­järjestelmääsi

Fikuro MES kytkee koneet mukaan toiminnanohjausjärjestelmääsi. Järjestelmä kerää tietoa automaattisesti, jolloin koneiden käynti- ja häiriöaika saadaan selville ilman manuaalisten kirjausten epätarkkuuksia. Näet laatupoikkeamien vaikutukset tuotannon tehokkuuteen sekä valvot tuotantonopeuksien pysyvän tavoitteissaan. Pääset siis suunnittelemaan tuotantoa ajantasaisen faktatiedon pohjalta.

FikuroMES_1_678x452.png

FikuroMES_3_678x452.png

Seuraa tuotantoa ja olosuhteita kätevän monitorinäkymän avulla

Fikuron MES monitorinäkymä ilmoittaa hälytyksistä ja häiriöistä reaaliajassa. Näkymä tarjoaa vain oleellisen - tärkeä tieto on esillä yksinkertaisesti ja selkeästi. Voit asentaa näytöt tuotantotilaan, jolloin näet tuotantokoneiden tilanteen, ehkäiset seisokkeja ja voit korjata esille tulevat virheet välittömästi. Kaikki työntekijäsi näkevät miten työ etenee ja näin koneiden käyttöastekin on parempi. Koneiden lisäksi MES:llä voit seurata myös tuotanto- tai varastotilojen kosteutta ja lämpötilaa.

OEE-menetelmällä näet tuotannon kokonaistehokkuuden

Fikurossa käytetään tuotannon kokonaistehokkuuden seurannassa OEE-menetelmää, joka kertoo, kuinka paljon tuotantosolut ovat olleet käynnissä tiettynä aikana, kuinka paljon ne ovat tuottaneet ja millaista laatu on ollut - eli kuinka paljon tuotettiin hyväksyttyjä ja hylättyjä tuotteita.

Fikuro MES zig zag kuva 4.jpg

FikuroMES_2_678x452.png

Paranna tulosta ja laatua tehokkaammalla suunnittelulla

Fikuro MES:n tietojen avulla tehostat tuotannonsuunnittelua, teet tarkempia kustannuslaskelmia ja vähennät energiankulutusta. Reaaliaikainen koneiden tuotantodata kertoo, miten tuotanto todellisuudessa toimii - näin pääset porautumaan juurisyihin aiempaa tarkemmin ja löydät tuotannon pullonkaulat. Parantuneen kokonaistehokkuuden myötä voit tuottaa enemmän nykyisellä laite- ja konekannallasi.

merkki.png

Maksuton opas tuloksen parantamiseen

Paranna tulostasi lisäämättä resursseja - lataa ilmainen opas valmistavan teollisuuden yrityksille.

Lataa opas tästä