Miten tuotannonohjaus­ohjelmisto toimii?

Fikurossa kaikki tuotannon tiedot ovat yhdessä paikassa – ilman turhuuksia.

Tuotannonohjauksen ei tarvitse olla hankalaa. Fikuron tuotannonohjaus­järjestelmä yhdistää tarvittavat tiedot varastosta, tuoterakenteista ja tilauksista niin, että prosessi ja tuotannon kustannukset ovat läpinäkyvät ja tiedossa. Kaikki yrityksen työntekijät pystyvät tekemään kirjauksia helpon ja selkeän käyttöliittymän kautta. Jos käytössäsi on myös Fikuro MES, tiedot päivittyvät automaattisesti ilman manuaalisia kirjauksia.

kaavio.png

Näet helposti, onko materiaaleja riittävästi tuotannon tarpeisiin

graafi4.png

Suunnittele, järjestä ja priorisoi tuotantoa työjonon avulla

merkki.png

Saat arvion siitä, milloin työt valmistuvat

Rakennetuote on tuotannon resepti

Rakennetuote koostuu tietyn tuotteen tai sen osan valmistamiseen tarvittavista materiaaleista ja työvaiheista. Rakennetuote kertoo tuotteen perustiedot, kuten nimen, koodin, tuoteryhmän ja viivakoodin, hinnat, pakkaustiedot, tuotteen valmistamiseksi tarvittavat materiaalit määrineen sekä tarvittavat työvaiheet työmäärineen. Rakennetuotteeseen voi liittää myös valmistusohjeita, työohjeita, kuvia, sekä dokumentteja. Jos sinulla on jo rakenteet olemassa, voit tuoda ne helposti Fikuroon.

Fikuro tuotannonohjaus zig zag kuvat 3.png

Fikuro tyokortti 678x452.png

Ohjaa tuotantoa työkorttien eli tuotantotilausten avulla

Työkortti eli tuotantotilaus on valmistamisen tai kokoonpanon suunnitelma, jonka avulla tiedät mitä tehdään, milloin tehdään, miten tehdään, mitä tekeminen vaatii ja kuinka paljon on toistaiseksi on tehty. Työkortille saadaan tiedot suoraan rakennetuotteelta. Työkortin kautta tehdään tuotteiden valmistuskirjaukset, jolloin varastosaldot pysyvät kohdallaan. Työkortti voidaan tehdä joko myyntitilausten pohjalta tai ilman - jos haluat esimerkiksi tehdä tuotteita valmiiksi varastoon. Fikurolla voidaan hallita myös helposti monitasoisia tuotteita. 

Työjonolla laitat työt järjestykseen

Työjono kertoo, mitä tuotantotilauksia tehdään ja missä järjestyksessä. Työjonoon saadaan tietoa suoraan työkorteilta, joten ylimääräisiä manuaalisia kirjauksia ei tarvita. Monitorinäkymien avulla työntekijät näkevät töiden tilanteen reaaliaikaisesti ja osaavat varautua jo seuraavan työn aloittamiseen. Työjonossa työt osoitetaan aina tietylle työpisteelle, joten kokonaisnäkemys työpisteiden kuormituksesta muodostuu samalla. Työjonoon päivittyy myös aina kunkin työn tila. Mikäli käytössäsi on MES-moduuli, tiedot päivittyvät automaattisesti ilman manuaalisia kirjauksia!

 

Tyojono 678x452.png

tienviitta.png

Haluatko nähdä Fikuron tuotannonohjaus­järjestelmän tositoimissa?

Monesti sen uskoo vasta sitten kun sen näkee. Demoesittelyn avulla voit selvittää asiantuntijan avustuksella, sopisiko Fikuron tuotannonohjaus ohjelma yrityksesi tarpeisiin. Voit valita kalenterista itsellesi sopivan ajan.

Varaa demo