logo-realplast.png     logo-seppäkoski.png     logo-redox.png     logo-luomatec.png     logo-realcomposite.png     Fikuro - öja alu-tank logo.png     Nature Line logo     owatec-logo-fikuro.png     nikari-logo-fikuro.png     tesema logo fikuro.png

tura steel logo fikuro.png     Puulon-logo-fikuro.visma.fi.png      logo imatran koniestus .png

Fikurolla järkeistät koko kuvan

Fikuron avulla kehität pienen tai keskisuuren yrityksesi varastonhallintaa, tuotantoa, myyntiä ja toimintaa ilman turhaa säätöä tai vaativaa ohjelmistoprojektia. Fikuro sopii erityisesti valmistaville ja kokoonpaneville yrityksille.

Tarjoamme 3 kk tyytyväisyystakuun – jos et ole tyytyväinen, saat Fikuro-pakettisi kuukausimaksuista rahat takaisin. Tutustu Fikuroon maksuttomassa demoesittelyssä ja hyödynnä takuu nyt!

Varaa demo

PK-yrityksen toiminnanohjaus edellyttää järjestelmältä ketterää otetta

Toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto ei saa viedä kuukausia, tai aiheuttaa pitkää katkosta yrityksen toimintaan.

Fikuro on helppo ottaa käyttöön, ja se yhdistyy saumattomasti suosituimpiin taloushallinnon järjestelmiin. Käyttöönotto sujuu parhaimmillaan yhdessä päivässä.

Pilvipalvelu.png

Yrityksen toiminnanohjaus pilvipalveluna

Pienten ja keskisuurten yritysten kannattaa suosia järjestelmää, jonka ylläpito hoituu kevyesti ja tietoturvallisesti pilvessä. Fikuron käyttöön tarvitset vain verkkoyhteyden ja -selaimen – tutustu asiantuntijan opastamana!

Varaa demo

Hinta.png

Sopivan hintainen ERP – myös pienyrityksille

ERP pienelle yritykselle alk. 99 € / kk, ja käyttöönotto alkaen 599 euroa. Fikuron pakettihinnoittelu on jämpti ja selkeä – tutustu paketteihin!

Katso ERP hinta

Helppous.png

Helppo käyttöönotto ja käyttö

PK-yrityksen ei kannata hukata aikaa pitkään ohjelmistoprojektiin. Fikuro on helppo sekä ottaa käyttöön että käyttää!

Tutustu käyttöönottoon

Fikuro on pienten ja keskisuurten yritysten tarpeisiin kehitetty toiminnan­ohjaus­järjestelmä

Fikuro on kehitetty alusta alkaen suomalaisten, pienten ja keskisuurten yritysten toiminnanohjauksen tarpeisiin. Asiakkaiden ääni kuuluu ohjelmiston kehityksessä, ja mittaamme asiakastyytyväisyyttä jatkuvasti. 

Fikurossa on parasta se, että se on helppokäyttöinen ohjelma, joka on myös helppo ottaa käyttöön. Se tarjoaa meille tosi kattavat työkalut, joilla pystymme suunnittelemaan kokonaisuutta ja pitämään tuotannon järjestyksessä.

Niina Haapasalo

Tehtaanjohtaja, Nature Line Cutlery Oy

FikuroMES_3_678x452.png

Asiakaspalvelu.png

Takuulla tyytyväiset asiakkaat

Olemme varmoja siitä, että Fikuro tekee, mitä lupaa. Siksi haluamme tarjota sinulle 3 kk tyytyväisyystakuun. Jos et ole tyytyväinen, saat Fikuro-pakettisi kuukausimaksuista rahat takaisin.

 

ERP-järjestelmä PK-yritykselle: tutustu ominaisuuksiin

Fikuro tuntee pienten ja keskisuurten yritysten toiminnanohjauksen tarpeet. Siksi sen ominaisuudet tukevat erityisesti tällaisten yritysten liiketoimintaa – sekä järjestelmän ominaisuuksien että helpon käyttöönoton ja käytön avulla.

Myynti

Varmistat, että tieto ja tilaukset kulkevat saumattomasti myynnin ja tuotannon välillä

Tutustu

Ostot

Ostotilaukset, varastot, valmistus ja myynti samassa järjestelmässä helpottavat ennakointia ja suunnittelua

Tutustu

Varastonhallinta

Pidät varaston tiedot ajan tasalla automaattisesti. Inventoinnin tarve pienenee ja vältät toimitusten viivästykset

Tutustu

Tuotannonohjaus

Selkeä ja simppeli tuotannonohjaus auttaa kehittämään valmistusta fiksusti

Tutustu

Tuotannon­seuranta MES

Liitä tuotannon koneet järjestelmään: seuraat kuormitusta ja mahdollisia häiriöitä helposti

Tutustu

Tuntikirjaukset ja projektit

Kirjaat tunnit ja lisätyöt suoraan projekteille – tarvittaessa myös alihankkijoilta

Tutustu

Raportointi

Seuraat PK-yrityksen toiminnanohjauksen tunnuslukuja reaaliaikaisesti: tieto päivittyy suoraan järjestelmästä

Tutustu

Integraatiot

Saumaton yhteys taloushallinto-ohjelmaasi: teet laskutuksesta entistäkin nopeampaa ja tehokkaampaa tuomalla tiedot suoraan ERP-järjestelmästä

Tutustu

Millainen on hyvä toiminnanohjausjärjestelmä pk-yritykselle?

Millainen on hyvä ERP tai tuotannonohjausjärjestelmä pk-yritykselle? Millaiset ominaisuudet palvelevat yrityksen tarpeita myös liiketoiminnan kasvaessa ja muuttuessa?

Tärkeintä toiminnanohjausjärjestelmän valinnassa on, että tunnet yrityksesi tarpeet ja toiminnan hyvin, ja valitset ERP-järjestelmän vastaamaan oikeisiin tarpeisiin.

Tässä kolme napakkaa neuvoa pienten ja keskisuurten yritysten toiminnanohjausjärjestelmän valintaan: 

1. Paras ERP-järjestelmä PK-yritykselle on mahdollisimman valmis paketti

Pienen tai keskisuuren yrityksen ERP-järjestelmää valitessa kannattaa varmistaa, että järjestelmän valmiit ominaisuudet sopivat yrityksellesi.  Räätälöinnit nostavat järjestelmäkustannuksia ja hidastavat käyttöönottoa. 

Paras PK-yrityksen toiminnanohjausjärjestelmä kasvaa yrityksesi mukana – tarpeiden muuttuessa ja kasvaessa voit ottaa uusia ominaisuuksia käyttöön helposti. 

2. Pienen tai keskikokoisen yrityksen toiminnanohjausjärjestelmä on nopea ja helppo ottaa käyttöön

Toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto PK-yrityksessä tulisi pystyä hoitamaan mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Sepä edellyttääkin järjestelmältä kahta asiaa: selkeää rakennetta ja helposti ymmärrettävää käyttöliittymää. 

ERP-järjestelmän tulee olla osa yrityksen normaalia arkea, ja se onnistuu parhaiten silloin kun käytön opettelu ei aiheuta harmaita hiuksia. 

3. Hanki pienen yrityksen toiminnanohjausjärjestelmä luotettavalta toimittajalta

Kun ostat ERP-ohjelmistoa pienelle yritykselle, varmista että saat käyttöösi luotettavan ohjelmistotalon tuen. Silloin varmistat, että toiminnanohjausjärjestelmäsi vastaa tulevaisuudessakin viranomaismääräyksiin ja esimerkiksi tietoturvaan liittyvään lainsäädäntöön, etkä jää mahdollisten kysymysten ilmaantuessa yksin. 

4. Skaalautuvuus on kaiken A ja O

On erityisen tärkeää, että sama ohjelmisto palvelee yrityksen tarpeita silloinkin, kun yritystoiminnassa tapahtuu muutoksia yrityksen liiketoiminnan kasvaessa ja muuttuessa. Ohjelmiston laajennusmahdollisuudet tulevaisuuden tarpeiden mukaan ja skaalautuvuus ovatkin pk-yritykselle hyvän ERP-järjestelmän tärkeimpiä ominaisuuksia. 

Monissa perinteisemmissä ERP-järjestelmissä saattaa tulla jossain vaiheessa eteen tilanne, missä tuotteen kehitys ja ylläpito loppuu. Siksi pk-yritykselle varmempi ratkaisu on pilvipohjainen ja nopeasti kehittyvä, uusinta teknologiaa hyödyntävä ohjelmisto.

5. Järjestelmä antaa ajantasaista tietoa liiketoiminnasta, ja raportointi on helppoa

Tiedon hallinta, jalostus ja hyödyntäminen ovat menestystekijöitä myös pk-yrityksille. Tästä syystä on tärkeää, että yritys saa mahdollisimman reaaliaikaista tietoa oman toimintansa ohjaamiseen. Ideaalitilanteessa toiminnanohjausjärjestelmällä on helppo löytää ja raportoida yrityksen tarvitsemaa tietoa.

📖 Lue lisää toiminnanohjausjärjestelmän hankinnasta: tutustu ERP-järjestelmän valinta ja hankinta PK-yritykselle -oppaaseen!

Hyvän järjestelmän tunnusmerkit pk-yritykselle:

 • Järjestelmässä on laajennusmahdollisuuksia ja se on helposti skaalautuva.
 • Ohjelmisto toimii pilvipalveluna.
 • Taloushallintojärjestelmän integroiminen on helppoa.
 • Järjestelmä on helposti hallittavissa ja käytettävissä.
 • Järjestelmän raportointiominaisuus toimii nopeasti ja reaaliaikaisesti.
 • Käyttötuelle ja tuotekehitykselle on varmuus myös tuleviksi vuosiksi.
 • Käyttöönotto tehdään huolella ja perusteellisesti.
 • Asiakaspalvelu on tehokas ja ratkaisukeskeinen.

fikuro-toiminnanohjausjärjestelmä.jpg

Vertaile ERP-järjestelmiä teollisuuden alan yritykselle

Millaisia toiminnanohjausjärjestelmiä PK-yrityksille on tarjolla, ja miten ne eroavat toisistaan? 

Vertailimme erityisesti valmistavan teollisuuden yrityksille sopivia ERP-järjestelmiä keskenään ja kirjasimme avuksesi kunkin ohjelmiston parhaat puolet. Vertailun avulla pohdit helposti, mikä olisi paras ERP keskikokoiselle yritykselle, tai oikea ERP-järjestelmä pienyritykselle.


Vertailussa mukana: 

 • Adminet
 • Fikuro
 • Microsoft Dynamics 365 Business Central
 • Lemonsoft
 • Oscar
 • Visma Nova

📖 Tutustu Valmistavan teollisuuden ERP-järjestelmät Suomessa -vertailuun täällä!

Demoajanvaraus.png

Järkeistä helposti

Uuden ohjelmiston käyttöönotto voi epäilyttää, joten haluamme siksi tehdä siitä sinulle mahdollisimman riskitöntä ja vaivatonta. Varaa demo asiantuntijamme kanssa, niin pääset näkemään Fikuron tarkemmin.

Varaa demo

Katso hinnat

Toiminnanohjausjärjestelmä erilaisiin tarpeisiin: tutustu käyttötapauksiin

Toiminnanohjausjärjestelmän käyttö yrityksessä riippuu yrityksen ydintoiminnasta: tuotteiden valmistaminen edellyttää ERPiltä erilaisia painotuksia ja toiminnallisuuksia kuin esimerkiksi tukkukauppa. 

Pienen tai keskisuuren yrityksen toiminnanohjausjärjestelmää valitessa kannattaakin varmistaa, että järjestelmän ydinominaisuudet sopivat yrityksesi toimintaan. 

Fikuro-ERP-projektin-suunnittelu-10-1920x820.png

Toiminnanohjaus

Mitä kaikkea pienten ja keskisuurten yritysten toiminnanohjauksessa ja ERP-hankinnassa kannattaa ottaa huomioon? Kokosimme tietopaketin, josta löydät kattavan katsauksen PK-yritysten toiminnanohjausjärjestelmiin ja siihen, millaiset asiat ERPin käyttöön vaikuttavat. 

📖 Tutustu Mikä on ERP eli toiminnan­ohjaus­järjestelmä? -tietopakettiin!

mita-on-tuotannonohjaus.png

Tuotannonohjaus

Miten PK-yrityksen toiminnan- ja tuotannonohjaus eroavat toisistaan, ja missä ne liippaavat toisiaan? Miten varmistat, että tuotanto rullaa tehokkaasti ja prosessit tukevat sekä työn tekemistä että laitteiden fiksua käyttöä? Tästä artikkelista nappaat perusasiat pienten ja keskisuurten yritysten tuotannonohjauksen suunniteluun ja toteuttamiseen. 

📖 Tutustu Tuotannonohjaus: mitä, miksi ja miten? -oppaaseen!

Fikuro-ERP-projektin-suunnittelu-11-1920x820.png

Varastonhallinta

Pienen tai keskisuuren yrityksen varastoissa on kiinni yritykselle tärkeää pääomaa. Viisas varastonhallinta auttaa varmistamaan, että varastot kiertävät tehokkaasti ja tavara on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Kirjoitimme oppaan, joka auttaa suunnittelemaan PK-yrityksen varastonhallinnan ja ottamaan varastot haltuun.

📖 Lue Varastonhallinta: täydellinen opas PK-yritykselle