Imatran Koneistuspalvelu on erikoistunut paperi-, kartonki-, sellu- ja terästeollisuuden telojen valmistukseen. Vuonna 1983 toimintansa aloittanut konepaja palvelee nykyisin Suomen suurimpia metsäteollisuuden yrityksiä, työllistäen yhteensä 12 ammattitaitoista koneistajaa. Tuotannon sujuvuudesta ja kustannustehokkuudesta konepaja huolehtii Fikuro-toiminnan­ohjaus­järjestelmällä.

“Yhteistyömme Visman kanssa sai alkunsa, kun meille tuli tarve hankkia uusi toiminnanohjausjärjestelmä. Tutustuimme erilaisiin palveluntarjoajiin, mutta lopulta päädyimme Visman Fikuroon. Vismalla tapasimme ihmisläheisiä asiantuntijoita, joilla oli kykyä kehittää toiminnanohjausjärjestelmää meidän tarpeisiimme”, kertoo Imatran Koneistuspalvelun yrittäjä Anssi Matkonen.

Katso videolta Imatran Koneistuspalvelun kokemukset Fikurosta 👇

Fikuro sujuvoittaa tuotannonsuunnittelua

Imatran Koneistuspalvelu hyödyntää Fikuroa myynti-, osto- ja tuotantoprosessien hallinnassa. Anssin mukaan kokonaisvaltainen toiminnanohjausjärjestelmä järkeistää tuotantoa ja ylläpitää tuotannon tehokkuutta konepajan arjessa.

“Aiemmin käytimme toiminnanohjauksessa kahta eri järjestelmää, mikä tuotti ylimääräistä päänvaivaa työjonojen rakentamisessa. Fikurolla hoidamme kaiken näppärästi ainoastaan yhdellä ohjelmalla. Käytämme Fikuroa muun muassa tarjousten laatimiseen, myynti- ja ostotilausten tekemiseen, tuotannon pyörittämiseen sekä työohjeiden tekemiseen”, Anssi kertoo.

Edistyksellinen toiminnan­ohjaus­järjestelmä tekee tuotantoprosessin läpinäkyväksi

Anssin mukaan uuden toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto sujui helposti Visman asiantuntijoiden tuella. Fikuro tukee Imatran Koneistuspalvelua hinnoittelussa ja tarjousten laatimisessa tuomalla prosessien ja tuotannon kustannukset läpinäkyväksi.

“Fikuro toimii kokonaan pilvessä, minkä ansiosta sen käyttöönotto ei vaatinut isoa projektia. Koulutukset sujuivat saumattomasti Visman yhteyshenkilöiden tuella. Olemme todenneet Fikuron sopivan mainiosti keskisuuren konepajan käyttöön, sillä se nopeuttaa tuotantoa ja auttaa meitä ohjeistamaan työt tarkemmin. Konepajan arjessa meillä on paljon toistuvia työvaiheita. Olemme laatineet niistä rakennetuotteet, jotka paljastavat paljonko työ on viimeksi maksanut. Täten Fikuro tukee meitä myös palveluiden hinnoittelussa”, Anssi kuvailee.

 

Fikuro-imatrankoneistus-referensi3.jpg

 

Käyttäjäystävällinen sovellus mukana tuotantotyöntekijöiden arjessa

Anssi kokee, että liiketoiminnan tiedot saumattomasti yhdistävä Fikuro takaa nopean ja sujuvan tuotantoprosessin. Myös henkilöstö on ottanut uuden tuotannonohjausjärjestelmän innolla vastaan, ja moni heistä käyttää ohjelmaa jo tottuneesti mobiililaitteella.

“Tulostamme ensin työkortit ja piirustukset, joista käy ilmi projektinumero. Kun työnjohto antaa työntekijälle kortin, löytää hän projektinumeron avulla nopeasti Fikuron työjonosta oikean työn. Olemme myös kirjanneet Fikuroon kaikki työohjeet, jotta työntekijän on helppo suoriutua työstä”, Anssi kertoo.

Tuotannon järkeistäminen saa aikaan merkittäviä säästöjä

Anssin mukaan Fikuro on osoittautunut tärkeäksi avuksi työjonojen purkamisessa, minkä lisäksi edistyksellinen toiminnanohjausjärjestelmä on vapauttanut aikaa tuotannon ohjauksesta muihin tehtäviin.

“Työjonojen hallinta on Fikuron avulla yksinkertaista, minkä lisäksi myös työajanseuranta hoituu todella helposti. Toiminnanohjausjärjestelmän ansiosta säästämme valtavasti aikaa tuotannon ohjauksessa. Tilauksen saapumisesta menee vain minuutteja, kunnes työkortti on tulostettu ja työ on jonossa. Fikuron nopeakäyttöisyys on sen ehdoton vahvuus”, Anssi kiittelee.

Fikuro-imatran koneistus-referenssi2.jpg

Demoajanvaraus.png

Fikuro tukee kannattavuutta ja auttaa ennakoimaan tulevaa 

Arjen sujuvoittaminen on alusta asti ollut Fikuron kehityksen ytimessä. Fikuro auttaa järkeistämään yrityksen toimintaa kolmella tasolla: toimivat ja selkeät prosessit, käyttökelpoisempi data sekä ennustettavampi liiketoiminta. Meille on tärkeää, että kokonaisuus pelaa yhteen ja auttaa yrittäjiä ja työntekijöitä käyttämään työpäivänsä paremmin.

Selvitetetään yhdessä, olisiko Fikuro juuri sinulle nappiratkaisu. Voit varata demoesittelyn helposti alta 👇

Varaa demo

Tutustu Fikuroon tarkemmin